סקר הרשות השנייה בנוגע לדפוסי צריכת תוכן אודיו-ויזואלי קובע:
המגמה של צפייה פרסונלית, גמישה ועל פי דרישה - בולטת יותר בקרב הצופים הצעירים.
כ 80% הבוגרים וכ-90% מבני הנוער משתמשים בשירותי Catchup
הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מפרסמת היום את תוצאות סקר צריכת התכנים האודיו-ויזואליים במטרה לזהות את התמורות והמגמות בשוק התוכן האודיו-ויזואלי, על מנת לבחון התאמות של הפעילות הרגולטורית של הרשות השנייה לשוק העכשווי.
הסקר מצביע על שינויים בדפוסי הצפייה בתוכן טלוויזיוני לפיהם רוב הצפייה נעשית בזמן ובמקום שמתאים לצופה, צפייה על פי דרישה משפיעה על המודלים המשתנים של שוק שידורי הטלוויזיה . עוד עולה מהסקר שהצפייה בשידור חי היא בעיקר בשידורי חדשות ובתוכניות אקטואליה .
הסקר, שנערך בשיתוף עם מכון מדגם, מייצג את צריכת התוכן בקרב בוגרים בגילאי 18 ומעלה ובני נוער בגילאי 14-18 ובחן את העדפות הצופים והתפתחויות הצריכה בתחום.
עיקרי הממצאים בסקר:
• שירותי Catch Up (צפייה נדחית) תפסו מקום משמעותי בצפייה - כ-80% מהצופים הבוגרים וכ-90% מבני הנוער משתמשים בשירותי Catchup.
• רוב אוכלוסיית הצופים משתמשת בשירותי VOD (וידאו על פי דרישה) של הפלטפורמות הגדולות – כ-85% מהצופים (בוגרים ונוער) נוהגים להשתמש בשירותי VOD.
• המכשיר המועדף לצפייה בשידור חי או בשידור נדחה על ידי רוב הבוגרים והנוער הוא עדיין מכשיר הטלוויזיה, אף כי בני נוער גם מרבים להשתמש בסלולרי ובמחשב לצפייה בשידורים – כ-90% מהבוגרים וכ-80% מבני הנוער צופים בשידור חי בטלוויזיה; כ-75% מהבוגרים וכ-70% מבני הנוער צופים בשידור נדחה בטלוויזיה.
• צפיית בוגרים בשידור חי היא בעיקר בחדשות ותוכניות אקטואליה, צפייה נדחית היא בעיקר בסרטים וסדרות (ישראליות וזרות). בקרב בני הנוער, סרטים וסדרות נצפים יותר בשידור נדחה, ותוכניות ריאליטי ובידור נצפות גם בשידור חי וגם בצפייה נדחית.
• מחצית מהצופים הבוגרים וכשליש מבני הנוער מעדיפים שידורים חיים, שליש נוסף מבני הנוער מעדיף שידור לפי דרישה (שידור נדחה).
• כ-85% מבני הנוער וכ-70% מהבוגרים צופים בתכנים טלוויזיוניים דרך יוטיוב או פלטפורמות דיגיטליות אחרות. בני נוער משתמשים בפלטפורמות הדיגיטליות יותר מאשר בוגרים.