סקר שערכה הרשות השנייה, שבדק שינויים בדפוסי האזנה לרדיו בשנה האחרונה, קובע:
מצד אחד, בעקבות הלחימה, גידול בשיעור ההאזנה בשנה האחרונה לשידור החי ברדיו המסורתי. וזאת מתוך רצון להישאר מעודכנים.
אך, מצד שני, כמו בכל העולם, מגמה הולכת וגוברת משנה לשנה של עלייה בשימוש בשירותי שמע דיגיטליים מותאמים אישית.
הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו מפרסמת היום את תוצאותיו של סקר דפוסי האזנה לשמע שערכה בספטמבר 2024. מטרת הסקר לבחון את המגמות והשינויים בדפוסי צריכת רדיו ושמע דיגיטלי. הסקר, שנערך באמצעות מכון "מדגם" בראשות מנו בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה בגילאי 18+ בישראל, מצביע על שתי מגמות בולטות. מצד אחד מגמה, התואמת את מה שקורה גם בזירה הבינלאומית, של עלייה הולכת וגוברת בשימוש בשירותי שמע דיגיטלי. ומהצד השני, גידול דווקא בשנה זו בשיעור האזנה לשידור חי ברדיו המסורתי, זאת עקב המלחמה והרצון להישאר מעודכנים.
הממצאים מדגישים:
1. מגמה בישראל, התואמת למגמה כלל עולמית, הולכת וגוברת משנה לשנה של עלייה בשימוש בשירותי שמע דיגיטליים והאזנה לתכנים מותאמים אישית-34% מהמשתתפים מדווחים על עלייה בשימוש בשירותי מוזיקה דיגיטליים , 33% מאזינים יותר לפודקאסטים דיגיטליים . גם האזנה באמצעות אפליקציות הפכה לסטנדרט. כ-62% מהמשתתפים מחזיקים באפליקציות מוזיקה, 49% מהנבדקים ציינו שהם מאזינים לפודקאסטים באפליקציות שונות.
2. גידול בשיעור ההאזנה לרדיו המסורתי בשידור חי בשנה האחרונה – שנה של מלחמה - 33% מהמרואיינים מאזינים בשנה האחרונה יותר לרדיו בשידור חי, 21% מאזינים פחות. שיעורים גבוהים יחסית של 41% מבני 35-44 מאזינים לרדיו בשידור חי יותר בשנה האחרונה. יתרה מכך, לפי ממצאי הסקר כ- 80% מהאוכלוסייה מקשיבים בשנת המלחמה לפחות פעם ביום לשידורי אקטואליה ברדיו, כאשר מחציתם אף מקשיבים עד 3 פעמים ביום.
השנה החולפת איננה שנה רגילה. זאת שנה של מלחמה ומתח נפשי בציבור הישראלי, ומכאן הגידול בשיעורי האזנה לשידור החי ולמשדרי אקטואליה דווקא ברדיו המסורתי. אך, חשוב לשים לב למגמה ברורה שעולה מהסקר, והיא שציבור המאזינים כיום משתמש יותר ויותר בשירותי שמע דיגיטליים מותאמים אישית. יש לשים לב שציבור המאזינים בישראל מסתמך לצורך כך בעיקר על אפליקציות דיגיטליות בינלאומיות דוגמת Spotify. לכן, לאור שינוי המגמה העולה מהסקר, קיים הצורך בהתאמות מצד גופי השידור לשינויים בדפוסי השמע.