סקר שערכה הרשות השנייה, שבדק שינויים בדפוסי האזנה לרדיו בשנה של המלחמה, קובע: בעקבות הלחימה, שליש מהאוכלוסייה מאזינים יותר לרדיו בשידור חי, לחדשות/אקטואליה ברדיו.
הסיבה העיקרית לכך היא הרצון להיות מעודכנים.
הרשות השנייה ערכה סקר הרגלי צריכת חדשות בקרב בני נוער, תוצאות הסקר מראות התעניינות רבה באקטואליה וחדשות, כאשר עיקר ההתעדכנות נעשית דרך האתרים והאפליקציות של הרשתות החברתיות ואפליקציות שיתוף הוידיאו, אף שהאמינות הרבה ביותר יוחסה לערוצי הטלוויזיה הישראלים.
מסקר בנוגע לאמון הציבור כלפי האקטואליה והחדשות בתקשורת בזמן מלחמה שערכה הרשות השנייה, עולה כי ערוצי הטלוויזיה הישראליים הם המקור העיקרי למידע חדשותי ונתפסים כאמינים ביותר בעיני הציבור.
הרשות השניה לטלוויזיה ורדיו ערכה מחקר מעקב אחר הגיוון והייצוג התרבותי בפריים טיים של שידורי ערוצי הברודקאסט המסחריים, זאת בשל ההשפעה הרבה שיש לאמצעי התקשורת על התפיסה החברתית כלפי קבוצות שונות באוכלוסיה.
באזורים רבים, נתח האזנה לרדיו האזורי גבוה מהנתח של חלק מהתחנות הארציות. רדיו 103, רדיו חיפה, רדיו גלי ישראל זוכים לנתח האזנה גבוה מנתח האזנה לגלי צה"ל באזורים בהם הם משודרים.
לאור תלונות רבות על התגברות הקיטוב בחברה הישראלית והאשמת ערוצי התקשורת בליבוי קיטוב זה, יזמה הרשות השנייה מחקר שיבחן את דעת הקהל הרחבה בנוגע לאותם הערוצים.
לאור השינויים הטכנולוגיים בצריכת תוכן בשנים האחרונות ביקשה הרשות לבדוק את דפוסי צריכת החדשות של האוכלוסייה בישראל בתקופה זו וכן את עמדות הציבור כלפי המקורות החדשותיים השונים.
לאור הביקורת על רמת השיח בטלויזייה, הרשות השנייה ביקשה לבחון את תשומת הלב של הציבור להתבטאויות שנויות במחלוקת בערוצי המדיה.
לאור הדיווחים על פגיעה באמון הציבור בתקשורת, ערכה הרשות השנייה סקר על מנת להבין את מידת הפגיעה באמון, ואת הגורמים לפגיעה זו.